Historie

Volpino Italiano

Volpino Italiano, betyder kort og godt ”lille Italiensk Ræv”, sådan direkte oversat.

Volpino’en er en meget gammel race. Racen kan dateres tilbage til Romerriget, og hører dermed til blandt de ældste små spidshunde. Volpino’en har været brugt siden oldtiden, og op gennem middelalderen som ”alarmhund”. Den har holdt udkig og givet lyd, så ejer eller evt. de store mastiff’s den ofte er blevet holdt sammen med har kunnet tage affære, når noget fremmed har nærmet sig.

En lille anekdote, er at selveste Michelangelo, skulle have haft en Volpino med sig i Vatikanet, da han udsmykkede det Sixtinske kapel

Volpino’en vil stadig gerne gøre sig fortjent til titlen som ”alarmhund”, og sidder gerne i en vindueskarm, og holder øje med alt der foregår. Volpino’en er ikke kun blevet brugt som ”arbejdshund”, men i høj grad også som selskabshund, hvilket den gør til stor glæde for både sig selv og dens familie.

Volpino’en er en lille hund: Hannerne er max 30 og tæverne max 28 cm i skulderhøjde. Vægten ligger på ca. 5 kg .

Volpino’en er uagtet sin ringe fysiske størrelse ikke selv klar over at den er ”lille”. Den leger gerne med de store hunde, og Volpino’ens ego vil passe meget fint ind i en fuldvoksen mastiff.

Volpino’en fås i 3 farve-varianter ( Godkendte) Hvid som er den mest almindelige, champagne, som er godkendt, men dog ikke ønskelig, samt i farven rød. Den røde variant er dog ekstremt sjælden.

Volpino’en er super som familiehund. Den er sund og rask, mentalt stabil, kærlig og ekstremt loyal over for sin familie

Volpino Italiano’en hører til i FCI under gruppe 5 – Spidshunde og hunde af oprindelig type.
I Danmark hører Volpino’en under Spidshundeklubben ( under DKK )

Volpino Italiano er en af verdens mest sjældne hunderacer

 

Lidt historisk info , teksten på engelsk